Fiji

Hej alla dar hemma. Lite problem med dator och internet har pa Fiji sa det kommer ett inlagg sa fort vi kan losa det. Vi mar iallafall bra och det ar ca 35 grader om dagarna. Imorgon ska vi ta baten ut till Yasawa oarna dar dom har spelat in filmen Cast Away. Kommer en uppdatering snart vi ses!

Los Angeles - igen

Med en råddjurstår i ögonvrån lämnade vi tillslut San Diego. Vi förlängde och förlängde men nu går det inget mer. San Diego placerar vi högt upp på våran lista över bästa städerna i USA. Vi bodde direkt på stranden och det var varmt och dagarna fördrevs med mycket malt på dagarna i dagarna som gör dagarna osv. Var i centrala San Diego igår och besökte blandannat Petco Park där San Diego Padres spelar sina hemmamatcher i Baseball. Drog från San Diego vid 11 tiden och var framme i Los Angeles vid 13. Efter ett febrilt letande hittade vi tillslut vårat boende. Sitter nu på våran balkong med "Hollywood" skylten mitt framför oss och solen börjar sakta gå ner. Ikväll blir det lite grillning kanske slinker i en kall också vi får se. Snart är det dags att lämna in bilen, den ser ut som skit. Fåglarna i San Diego verkar ha tömt hela systemet på våran bil.

San Diego-Mexico

Längesen vi skrev nu men det finns inte riktigt tid för att skriva. Sol och bad tar för mycket tid. Sen sist har vi gjort en del. Det var regn för två dagar sedan då satt vi och hade det grymt tråkigt. Funderade på att dra över till Mexico dagen efter för att ha något att göra. Wabbe var lite tveksam, men han ångrade sig och hakade på. Vakanade upp dagen efter och drog till gränsen. Det var inga problem att ta sig in i Mexico vi behövde inte ens visa pass, det var snurrgrindar in i landet och inte en enda vakt. Trodde faktiskt att det skulle se ut som i USA men det var helt fel. Även om det bara är en betongmur som skiljer länderna är det en enorm skillnad. Det var skitigt och såg helt övergivet ut, det märktes att Tijuana, Mexico hade haft sina glansdagar. Staden är känd för billig sprit, strippklubbar och att man kan köpa läkemedel receptfritt. Gick runt där ett tag, jag kände mig hemma eftersom alla pratade spanska med mig och dom verkade inte förstå att jag inte är mexxare. Wabbe stack väl ut mer än mig med sitt ariska utseende och sin guldskimrande ansiktsbehåring. När vi var nöjd skulle vi knalla tillbaka till USA igen, vilken visade sig skulle bli ett problem. Vi gick tillbaka till gränsen och möts av en kö som är ca 3 km lång. Det skulle ta lätt en hel dag att kunna ta sig tillbaka eftersom varje person genomsöktes. Vi träffade en gubbe som skulle köra oss över gränsen för $5. Hoppade in i minubussen, det tog ca 2 timmar att ta sig över med den. Det roliga var att gubben glömde att ta betalt av oss. Pengarna som vi skulle betala minibuss gubben gick till ett varsitt 6-pack öl istället. Det var Mardi Gras fest här på hostelet på kvällen så det var fullfart hela kvällen. Resten av dagarna har spenderats på stranden. Igår tog vi en vända med bilen i stadens finare områden , shit vilka hus. Kanske ska nämna för alla oroliga där hemma att vi inte har sett skymten av någon tsunami som skulle slå till här än. Vi ses

San Diego

Första intrycket av San Diego är BRA. Vi bor på ett ställe mitt på stranden. Igår var det grymt skönt väder och dagen spenderades på stranden. Efter lite sol och bad gick vi iväg för att köpa mat på affären. För första gången på hela resan lagade vi egen mat igår, fan vad gott det var. Är grymt trött på snabbmat. Det är iof billigare att äta ute än att laga egen mat här i staterna, konstigt nog. Kvällen spenderades här på våran altan där ett gäng amerikanska marinsoldater i våran ålder drog igång grillen och bjöd alla som ville på mat. Vi fick bekanta oss med ett nytt spel som verkar vara stort här det kallas för beer pong. Hela spelet går ut på att man ska sätta en pingisboll i motståndarens mugg. Om man gör det måste personen dricka upp ölen så snabbt som möjligt. Varje lag har ca 6 muggar på sin sida. Jag och Wabbe var oslagbara vi spöade 5 lag på raken men fick tillslut stryk av dom amerikanska grabbarna. Kvällen skulle avslutas ute på någon krog men så långt kom vi aldrig. Vi blir kvar i
San Diego till den 12/3 iallfall. Vi ses.

Highway 1

Har ni hört talas om Highway 1? Om ni inte gjort det så heter kustvägen ner till Los Angeles så. Väldigt vacker väg med berg, hav och många kurvor upp och ned. Grattis, nu vet ni. Den vägen tog vi från San José till Los Angeles.

Åkte från San Francisco efter frukost den 1/3. Tog bilen och drog en vända i staden, körde så klart ner för den kurviga delen av Lombard street, ett måste kände vi. Därefter begav vi oss mot San José eftersom vi läst att Avalanche skulle komma på besök hos Sharks (hade varit roligare om Foppa varit kvar!) och den matchen ville vi se. Pratade innan matchen om att det skulle vara typiskt om den skulle sluta 0-0. Började bli väldigt orolig när två perioder hade gått för då stod det just det, 0-0! Tur som vi hade gjorde Colorado mål tillslut och man fick äntligen se ett mål. Detta innebar såklart att San José var tvugna att pressa på framåt för en kvittering. Det såg krampaktikt ut men tillslut lyckades kapten Thornton styra upp en slumppuck rätt upp i nättaket och publiken var exalterad! Inget lag lyckades göra något mer mål under full tid eller i sudden så matchen gick till straffar. Sharks vann straffläggningen och allt var frid och fröjd.
Avalanche vs. Sharks

Efter matchen sov vi på motell strax utanför staden. Gick upp tidigt och drog iväg längs kusten. Lyckades pricka in så vi hamnade mitt i "efter jobbet-rushen" i LA. Det var kalabalik överallt på vägarna! Folk bytte filer till höger och vänster, kastade sig in i filer framför bilarna. Det var som ett litet krig och det man krigade om var att komma först fram. Har aldrig sett ett sådant kaos i trafiken i hela våra liv.

Nu bor vi på ett Hostel/Hotell som verkar vara från tidigt 90-tal. Det finns pool, bar, biljardbord och allt möjligt. Synd bara att det inte är varmare än 17 grader. Imorgon beger vi oss till San Diego och tänkte vara där i en vecka eller så. Ska tydligen vara en riktigt bra stad har vi hört, får se om vi tycker samma sak! HÖRS.

LÄMNA EN KOMMENTAR NÄR NI ÄNDÅ ÄR INNE PÅ BLOGGEN!

San Francisco

Vi tänkte egentligen inte köra hela vägen från Las Vegas till San Francisco men det blev så endå. Självklart hade vi inte kollat upp något boende innan vi lämnade Las Vegas. När vi kom fram till San Francisco gick det ca 2 timmar på att snurra runt i stan och leta parkering. Tillslut orkade vi inte mer och fick betala ganska dyrt för att ställa bilen i ett parkeringsgarage. Efter att vi ställt av bilen drog vi mot vårat boende. Gick in och bokade en natt till och börja med. Hostelet var enormt. När vi kom in i rummet möttes vi av två japaner som försökte kommunicera med oss men vi hörde knappt vad dom sa eftersom dom pratade engelska med en ninjabrytning eller nått. Det luktade iallafall halm i rummet och det kändes som att det när som helst skulle kunna dyka upp en lamm i rummet. Hände inte mycket denna dag eftersom vi kom in ganska sent skaffade lite mat sen blev det sova. Vaknade upp ca 4 på natten av att japanerna snackade i sömnen, pluggade i öronproppar och somnade om. På morgonen letade vi efter parkering igen men utan resultat. Vi beslöt oss för att leta ett nytt boende med egen parkering vilket vi tillslut gjorde. Stället vi bor på heter Hi San Francisco Fisherman's Wharf ett grymt stället. Själva huset ligger på en hög platå där man har utsikt över Golden Gate bron och Alcatraz. Igår festade vi till det hamnade först på något stället som kändes som en fritidsgård. Drog därifrån snabbt vidare till ett annat ställe. Satt där i ca 5 minuter innan vi blev bjuden till ett bord av helt okända människor. Det skulle visa sig att det var ett bra beslut att sätta sig där. Vi blev bjuden på dricka hela kvällen av våra nya vänner. Köpte billjetter till Alcatraz igår och drog dit idag. Alcatraz var riktigt häftigt. Så ni som åker till San Francisco strunta i bil bara drygt. Hyr en cykel i stan och försök överleva dom enorma nedförsbackarna. 

RSS 2.0